Noutati

Decembrie de Poveste – Revista Prietenii Mei

Bine v-am regasit, dragi cititori ai Revistei Prietenii Mei!

Am avut o luna noiembrie de-a dreptul fantastica la Gradinita Prietenii Mei ! Activitati didactice interesante si variate, multa voie buna, vizite, sarbatoriri si multe alte evenimente! Un motiv aparte de bucurie il constituie aparitia numarului 41 al indragitei noastre Reviste Prietenii Mei! Implinim, alaturi de dumneavoastra, 3 ani si jumatate de existenta si aparitie constant-lunara; nu avem cuvinte pentru a va multumi ca ne cititi cu atat de mult interes, ca ne lansati permanent feedback-uri constructive.

Momentul anului de care cu totii, mici si mari, stiam ca ne vom bucura, poate mai mult ca oricand, a fost categoric luna decembrie! Desigur, activitatile specific educative nu au lipsit, insa ele s-au impletit armonios cu distractia, sarbatoarea, voia buna si.. fericirea!

Stiati ca in traditia populara, luna decembrie se numeste Undrea, Andrea, Indrea, pastrand astfel amintirea Sfantului Apostol Andrei, praznuit in ultima zi a lunii anterioare, noiembrie? In cursul acestei luni, incepe iarna, atat in Calendarul oficial (1 decembrie), cat si in Calendarul popular (6 decembrie, Mos Nicolae) si in Calendarul astronomic (22 decembrie, ziua solstitiului de iarna). Sarbatorile lunii decembrie pregatesc, prin obiceiurile, ritualurile si practicile magice pe care le adapostesc, sfarsitul si, totodata, inceputul anului calendaristic: Mos Nicolae, Ignatul, Mos Ajun, Mos Craciun.